Veldgids app

 

 Altijd je digitale veldgids bij de hand

De meest opvallende en algemene vogels, planten, vlinders en paddenstoelen in één app. Is dit een Krul- of een Speerdistel, een Kraai of een Roek? Voortaan weet je direct wat er vliegt, rent of bloeit in de natuur of je eigen tuin. De app heeft meer dan 600 soorten.Waarnemingen verzamelen en delen met vrienden. Genieten van vogelgeluiden en professionele natuurfotografie van Han Bouwmeester. Als extra heeft de app nu ook een locatiekaart. Nooit meer verdwalen en makkelijk je spots terugvinden.Tip van een gebruiker: ‘Probeer eens of een roodborstje antwoord geeft op de zang van de app! Kinderen vinden dit fantastisch. “Pappa praat met de vogels”, kreeg ik als reactie. Eigenlijk hoort-ie thuis in elke broekzak! 

 

Gebruiksvriendelijk

De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De soorten die op elkaar lijken, staan bij elkaar en kun je snel met elkaar vergelijken door te vegen over de foto’s. In de Veldgids vindt je van elke soort een korte beschrijving en enkele karakteristieken zoals de leefomgeving en in welke periode je de soort kunt tegenkomen. Van de meeste vogels kun je ook de zang beluisteren en over alle soorten wordt iets kenmerkends verteld.

 

Tips

Zoeken kan op soort of op naam: Kies ‘Veldgids’ voor zoeken op soort, kies ‘Lijst’ voor zoeken op naam
Horizontaal vegen over de tekst is van soort naar soort gaan en makkelijk de kenmerken vergelijken. Soorten die op elkaar lijken, staan bij elkaar.
Vergroot of verklein de foto’s door aantikken. Draai de smartphone om een foto te vergroten.
Bij twijfel over welke vogel het is, luister dan ook het geluid af. Er is geluid van zang, roep en bij spechten ook van de roffels.
Maak eens een spot en voeg een foto toe via de ‘Spot’-knop. Hier kun je ook andere dingen invullen zoals datum, locatie, mannetje of vrouwtje of algemene opmerkingen. Spots en foto’s kun je delen via Twitter, e-mail en Facebook.
Kijk bij gespot voor een overzicht van je spots. De app houdt met een oogje bij welke soort je hebt gespot.
Kijk eens op de kaart. Daar kun je zien waar je wat gespot hebt en als een soort Kleinduimpje de route volgen die je hebt afgelegd.

 

 

Met foto's van Han Bouwmeester

Reviews

"...een leuke en informatieve app voor natuurliefhebbers die hun kennis willen verbreden of het spotten willen bijhouden..."

-iPhoneclub

 

"Veldgids die je altijd bij je hebt ... van elke soort is er een mooie foto opgenomen, met uitgebreide beschrijving..."

-Dagblad van het noorden