Over Nature2U

 

Natuur en innovatie

Nature2U werkt aan vernieuwingen en innovaties in de natuureducatie

 

Sinds 2011 ontwikkelt Nature2U natuurapps

De eerste app was de toegankelijke en professioneel uitgevoerde Veldgids app. Deze app is uitgegroeid tot de app van de Nederlandse natuur met inmiddels meer dan 700 soorten. Daarna volgden verschillende andere apps. Zoals de Vlindermee app voor de jaarlijkse nationale Tuinvlindertelling, in samenwerking met de Vlinderstichting en het het Prins Bernard Cultuurfonds. En de Aboretum App voor het Arboretum Assen, waarmee je een wandeling kon maken en de bomen je vertelden over hun bijzonderheden. Ook ontwikkelde we de Alpen app, met meer dan 400 soorten planten uit het Alpengebied. En de prachtige Stinzenflora app, met alle Stinzenplanten uit Friesland in de Friese taal.

Een overzicht van al onze apps vind je hier.

 

Natuurlijk in samenwerking

Nature2U werkt samen met het IVN en andere natuurprofessionals. Ervaren deskundigen en enthousiaste natuurliefhebbers denken mee en helpen met het ontwikkelen van de apps. Bij het uittesten wordt iedereen ingezet, van natuurgids tot kersverse smartphone gebruiker. Het leukst is het enthousiasme van testers en gebruikers. En de verbazing tijdens het testen, als een niet-kenner in een paar tellen weet te vertellen dat die plant met paarse bloem een Speerdistel is.

 

Contact 

Heb je ideeën of tips, laat het ons via de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. weten.

Je kunt ons volgen op Facebook of Instagram.

 

                       

 

,