Tuinvlinders

Altijd je digitale Tuinvlindergids bij de hand

Altijd je digitale Tuinvlindergids bij de hand. Een interactieve app met de meest voorkomende tuinvlinders. De selectie van tuinvlinders is gedaan door de Vlinderstichting.


Beschrijving:

Een interactieve app met de meest voorkomende vlinders van je tuin. De selectie van tuinvlinders is gedaan door de Vlinderstichting. De kans op een juiste herkenning wordt hierdoor vergroot. Nieuw in deze app zijn een aantal opvallende nachtvlinders die overdag actief zijn, de dagactieve nachtvlinders. Is dit een distelvlinder of een dagpauwoog? Waar komt de naam atalanta vandaan? Leg je eigen verzameling spots aan en bekijk ze op de kaart. Of geniet van de mooie vlinderfoto’s van de Vlinderstichting. Nu ook met de mooiste bloemen en planten voor rupsen en vlinders. Gerealiseerd mede dankzij de Vlinderstichting.

 

 

 

 

 

 


Gebruiksvriendelijk

De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De soorten die op elkaar lijken, staan bij elkaar en kun je snel met elkaar vergelijken door te vegen over de foto’s. In de gids vind je van elke soort een korte beschrijving en enkele karakteristieken zoals de leefomgeving en in welke periode je de soort kunt tegenkomen. Van alle soorten wordt iets kenmerkends verteld. 

 

Tips

  • Horizontaal vegen over de tekst is van soort naar soort gaan en makkelijk de kenmerken vergelijken. Soorten die op elkaar lijken, staan bij elkaar.
  • Vergroot of verklein de foto’s door aantikken. Draai de smartphone om een foto te vergroten.
  • Maak eens een spot en voeg een foto toe via de ‘Spot’-knop. Hier kun je ook andere dingen invullen zoals datum, locatie, mannetje of vrouwtje of algemene opmerkingen.
  • Kijk bij gespot voor een overzicht van je spots. De app houdt met een oogje bij welke soort je hebt gespot.
  • Kijk eens op de kaart. Daar kun je zien waar je wat gespot hebt en als een soort Kleinduimpje de route volgen die je hebt afgelegd.