Alpen

Geniet van natuur in de Alpen

De Alpen app is een interactieve app met meer dan 350 bloemen en 1000 prachtige foto's uit de Hoge Alpen van Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Zoek op familie, Nederlandse en wetenschappelijke naam of geniet van de professionele natuurfotografie van Wil Leurs en Alpenbotanist Franck le Driant. 

 

Het verhaal achter de Alpen app

Uniek aan deze app is dat de basis is gelegd met 800 foto's van alpenliefhebbers uit Nederland en België. Deze foto's van wandelaars en klimmers zijn gebruikt om een eerste selectie te maken van planten die opvallen. Enkele van deze foto's zijn zelfs opgenomen in de Alpen app! De uiteindelijke selectie voor de Alpen app is tot stand gekomen met specialisten van de botanische tuin in Haren en de Jardin D'altitude de Haute Chitelet in de Franse Alpen.

 

 

Gentianen

In de app is speciaal veel aandacht voor gentianen, sleutelbloemen en rotsplanten van grotere hoogtes (tot wel 4200 meter). Om de app niet te groot te maken zijn er geen bomen en struiken opgenomen.

 

Kids versie

De Alpen app heeft een kids versie. Via instellingen kun je voor deze versie kiezen. De app laat dan alleen de Nederlandse namen zien. Dat is makkelijker dan de Nederlandse en de wetenschappelijke namen tegelijk.